Onze diensten >> Uitlijnen van Assen

Uitlijnen van Assen

Het uitlijnen van horizontale- en verticale assen doen wij door middel van laseruitlijnapparatuur. Door deze apparatuur is het uitlijnen vele malen eenvoudiger, sneller en nauwkeuriger dan wanneer je dit met de traditionele visuele beoordeling (met behulp van een lat) zou doen. Het voordeel hiervan is dat roterende onderdelen beter functioneren, waardoor er minder machinestilstand ontstaat. Bovendien is er minder wrijving tussen de machineonderdelen wat overbodig energiegebruik voorkomt.

Laser-asuitlijnapparaat TMEA 2

'Gemakkelijk, snelle en betaalbare asuitlijning'

De TMEA 2 is de nieuwste aanwinst in de SKF reeks van asuitlijnapparaten. De twee meetunits kunnen eenvoudig met magneetbeugels of kettingen op de assen worden bevestigd. Elke meetunit zendt een laserstraal uit die wordt geprojecteerd op de andere unit.
 Voordelen:
Het display toont gelijktijdig en duidelijk actuele koppelings- en voetwaarden gedurende het uitlijnproces en maakt een hercontrole overbodig.
De laserstraal in combinatie met de lineaire schaalverdeling zorgt voor gemakkelijke opsporing van de aard van de scheefstelling.
"Soft foot"-kenmerken worden op het digitale display weergegeven, die de gebruiker eenvoudig door deze functie heen helpt
Het display kan in één hand worden vastgehouden, zodat de gebruiker de andere hand vrij heeft voor de uitlijning.
Magneetbeugels maken eenvoudige bevestiging van de meetunits op de as mogelijk.
Een set blanco uitlijnrapporten om uw uitlijnactiviteiten op te slaan.